ZIEGLER NEDERLAND

Ziegler is gespecialiseerd in transporten en logistieke oplossingen.
Met kantoren in vele landen en een groot internationaal netwerk is Ziegler een speler van formaat die wereldwijd diensten aanbiedt.

0
Kantoren wereldwijd
0
Medewerkers
Ziegler Nederland

Uitgebreide logistieke en transport oplossingen vormen de kern van ons bedrijf. Van inkoop logistiek tot en met levering.

Vanuit haar kantoor in Rotterdam – Albrandswaard wordt Nederland aangestuurd met zee- & luchtvracht, autogroupage en opslag voor de vestigingen in Rotterdam, Venlo en Rozenburg (Schiphol).

De geschiedenis van de Ziegler Group

De firma ZIEGLER werd in 1908 opgericht in Brussel door Mr. Arthur Joseph Ziegler. In België is Ziegler al zeer snel het synoniem geworden van kwaliteitstransport en logistiek.

In 1919 werd ZIEGLER erkend als zijnde marktleider voor de import van wijnen en alcoholische dranken vanuit Frankrijk.

In 1958 wordt ZIEGLER aangeduid als officieel expediteur voor de Universele Expositie van Brussel. Dit gebeuren stond aan de basis van een fenomenale ontwikkeling en een internationale ontplooiing van de Ziegler Group.

De jaren na 1958 werden gekenmerkt door een snelle uitbreiding van de Groep voor wat betreft de Benelux, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland.

In 1994, stond ZIEGLER als eerste geklasseerd in de IATA lijst als beste luchtvrachtagent in België. Hetzelfde jaar behaalde ZIEGLER, als eerste luchtvrachtagent, haar ISO9002 -certificaat.

In 1995 behaalt ZIEGLER de Oscar voor Export 95. Dit is een officiële erkenning die wordt toegekend door het Belgische Bureau voor Buitenlandse Handel.

In 2002 opent Ziegler een vestiging in Ierland, na overname van de handelsonderneming en een deel van het personeel van de firma INTEL Ltd. (Kilkenny), onder de nieuwe naam ZIEGLER LOGISTICS Ltd.

In 2002-2003, ZIEGLER FRANKRIJK lanceert ZIEGLER AEROSPACE, een afdeling gespecialiseerd in de logistiek van aeronautiek. Ziegler opent nieuwe filialen in Duitsland, exclusief toegewijd aan maritieme en luchtvaartactiviteiten : Düsseldorf, Hamburg, Bremen en Stuttgart.

In 2008 opent Ziegler eigen vestigingen in Marokko.

In 2010 nog eens gevolgd door vestigingen in Tunesië, Algerije, Griekenland, Zuid Afrika en Polen.

Na een decennium in de 21e eeuw, heeft Ziegler 3,700 medewerkers in meer dan 200 kantoren in meer dan 20 landen.  De ambitie om verder te groeien is nog net zo sterk als 100 jaar geleden.

Belangrijke eigenschappen van Ziegler

Om energiek en effectief te zijn, hebben mensen en organisaties een eigen identiteit nodig. Waarvoor staan we? Waar geloven we in?  Wat verbindt ons? Wie willen we zijn? Onze  visie heeft een aantal kernwaarden als uitgangspunt. Deze kernwaarden fungeren als een ethisch kompas en zijn de kern van onze bedrijfscultuur binnen Ziegler.

Deze kernwaarden worden binnen Ziegler als collectief goed en juist bevonden. Onze medewerkers zijn overtuigd van deze waardes en men streeft gezamenlijk naar volledige toepassing. Hieruit halen onze medewerkers motivatie. Tevens heeft het een positieve emotionele lading: “We gaan ervoor”.

Met een platte organisatiestructuur, automatisering van bedrijfsprocessen en duidelijke functieomschrijvingen en persoonlijke en afdelingsdoelstellingen, zorgt Ziegler dat er persoonlijke aandacht is voor optimaal bedienen van haar klanten, op een wijze die prettig is voor de medewerkers van Ziegler en van de klant. Dit wordt gerealiseerd door betrouwbare medewerkers die tijdig en juist reageren met kwalitatieve oplossingen op alle mogelijke voorkomende vraagstukken.  Deze logistieke oplossingen levert Ziegler doordat zij uitsluitend werkt met eersteklas partners en leveranciers, gekenmerkt als ervaren en betrouwbare professionals  van de transport en de logistieke markt.

Ziegler vervult uw logistieke behoefte, als expediteur met kennis en ervaring. Ziegler wil een dominante rol spelen in uw logistiek, waarbij klantvriendelijkheid en servicegerichtheid heel erg belangrijk zijn.

Ziegler heeft niet alleen als doel een Europese marktleider in logistiek te zijn, maar wil tevens een substantiële bijdrage leveren in de groei en winstgevendheid van haar klanten en daarmee een hoge wederzijdse loyaliteit tot stand brengen.

Ziegler neemt haar verantwoordelijkheid voor de effecten van haar bedrijfsactiviteiten op mens, milieu en bedrijfsvoering.

Ziegler richt bewust haar ondernemingsactiviteiten op een toekomstgerichte visie in twee dimensies;  markt (economisch rendement) en mens (maatschappelijke betrokkenheid).

Ziegler streeft bij alle bedrijfsbeslissingen naar een beter milieu en meer welzijn van de medewerkers en de maatschappij.

Bedrijven in de transportsector houden zich bezig met het vervoer van goederen over de weg, het water, het spoor of via de lucht. Door het grote gebruik van verbrandingsmotoren in de sector, is de impact op milieu en klimaat groot. Dit zijn belangrijke MVO-thema’s in onze bedrijfstak en dus ook binnen Ziegler.

Missie

Van uw logistieke partner Ziegler kunt u verwachten dat kwaliteit en service zeer belangrijke principes zijn. Wij organiseren uw vervoer-, opslag- en douane behoeftes en laten het vervoer door transportbedrijven of rederijen met wie wij een nauwe samenwerkingsovereenkomst hebben, uitvoeren.

Dienstverlening bij Ziegler betekent dat wij deskundig, beleefd, correct en behulpzaam zijn en met u samenwerken en meedenken. Alles onder het motto “afspraak is afspraak” !

Visie

Samen met onze medewerkers zetten wij ons in voor continue verbetering in het persoonlijke contact met onze klanten en leveranciers. Ziegler wil tijdens en na de turbulente economische tijden zorgen voor logistieke stabiliteit, veiligheid en duidelijkheid.

Binnen haar specialisaties zal Ziegler zorgdragen dat uw specifieke wensen en eisen efficiënt en doelmatig behaald worden. Wij willen hierbij te allen tijde gebruik maken van de meest moderne beschikbare middelen.

Ons Management Team